De saxofoonlessen

Lessen bij de Saxofoonschool zijn voor iedereen toegankelijk. Op elke niveau proberen de docenten de leerlingen te helpen en te stimuleren bij het plezier beleven aan de saxofoon. Door flexibel te werken geeft de school goede mogelijkheden om naast een drukke baan of school de saxofoon te leren bespelen. Het instrument kent verschillende soorten van sopraansaxofoon tot de grote baritonsaxofoon. In de meeste gevallen begint een leerlingen op een alt-of tenorsaxofoon. Voor kinderen zijn er tegenwoordig ook gebogen sopraansaxofoons die minder zwaar zijn en makkelijk vast te houden.

Wie goed saxofoon wil leren spelen, zal eerst een goede basis moeten ontwikkelen. Om dit te bereiken zijn er allerlei leuke en leerzame lesmethodes en lesboeken op de markt. De docent en leerling overleggen zelf welke methodes er gebruikt gaan worden.

Muziek Theorie:

De basistheorie wordt geleerd aan de hand van voorbeelden uit de lesmethoden. In eerste instantie zal ingegaan worden op het notenschrift, maar ook aspecten als dynamiek en tempo worden behandeld. Wanneer de leerling verder komt en toe is aan een volgende stap zal ook de theorie van toonladders en akkoorden worden behandeld, om op deze manier aan de slag te gaan met improvisatie.

Improvisatie:

De saxofoon is een uitermate geschikt instrument om te improviseren. Wie les neemt bij de Saxofoonschool kan ervoor kiezen om hiermee bezig te gaan. De leerling leert aan de hand van het gehoor en de theorie een solo te spelen op een jazz of popnummer.

Kan iedereen improviseren…? Ja, een solo hoeft namelijk niet moeilijk te zijn en kan simpel worden uitgevoerd. Het belangrijkste is dat de student er open voor staat om zijn/haar eigen creativiteit aan te spreken!

Wanneer een leerling zich interesseert voor improvisatie zullen er een aantal zaken in de lessen aan bod komen:

• Luisteren naar muziek en het bezoeken van concerten: de grote musici hebben het allemaal al voorgedaan!
  • Naspelen en meespelen met favoriete artiesten en nummers.
  • Theorie: weten wat je hoort en wat je kunt spelen.
  • De praktijk: zelf improviseren op een meespeel CD’s of in een eigen bandje!
  • BOEK SAXOFOONLES VIA SAXOFOONSCHOOL.NL

Als je lessen boekt via saxofoonschool.nl leverd dat enkele voodelen op:

Bij bijzondere omstandigheden (zoals een verhuizing, of langdurige ziekte van een docent) helpen wij je bij het zoeken naar een vervangende docent. De via saxofoonschool.nl betaalde lessen zijn ook geldig (zonder bijbetaling) bij de vervangende docent (mits die gelijkwaardige of lagere tarieven gebruikt).

Daarnaast krijg je korting bij de web winkel www.saxofoonspelen.nl en www.huureensaxofoon.nl.