SAXOFOON LES VIA SKYPE

Woon je te afgelegen, ben je minder mobiel of zijn onze dichtstbijzijnde docenten niet beschikbaar op voor jou gunstige tijden? Dan is het nemen van saxofoonlessen bij een van onze docenten via Skype wellicht iets voor je?

WAT HEB JE NODIG?

EEN COMPUTER , LAPTOP OF TABLET
Zorg ervoor dat de computer, laptop of tablet die u gebruikt een goed werkende Skype Installatie heeft. Het is naast onpractisch ook erg jammer als je door een niet goed werkend systeem en/of Skype installatie een deel van je lestijd verbruikt door het draaiende krijgen en houden van de Skype verbinding.

Heb je nog geen Skype? Download Skype Nu! (gratis)

EEN STABIELE INTERNET VERBINDING
Zorg ervoor dat je computer/laptop/tablet een stabiele verbinding met het internet heeft. Dit is van belang om te zorgen dat zowel de video als audio op goede qualiteit gestreamed kan worden.

EEN MICROFOON
Wij raden aan gebruik te maken van een staande of "clip-on" microfoon zodat de geluidskwaliteit hoog is en de docent goed horen kan hoe de leerling klinkt. Wanneer er gebruikt word van en interne microfoon (bijvoorbeeld in tablet of laptop), kan het zijn dat de docent geen juist "beeld" krijgt van je klank. En daar klank-ontwikkeling een belangrijk onderdeel is van het leren saxofoon spelen, is het in het belang van de leerling dat de docent the leerling duidelijk horen kan. Saxofoonschool.nl verplicht ook haar "Skype-docenten" een goede microfoon te gebruiken!

EEN WEBCAM
Naast dat het prettiger is elkaar aan te kunnen kijken tijdens een Skype-Les, is het gebruiken van een webcam ook nog om een andere reden van belang. De docent moet namelijk kunnen zien of je je saxofoon goed hanteerd en of je embouchure correct is.